Συνταγές
Δεν θα σταματάς να τρώς! Γλυκάκια για κέρασμα με μπισκότο, ξηρούς καρπούς και καραμέλα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ετοιμάσαμε σήμερα μία γρήγορη συνταγή για ατομικά γλυκάκια με γέμιση από φιστίκι Αιγίνης, φουντούκια, καρύδια και μπισκότα! Πρόκειται για μία εύκολη συνταγή και πηγαίνουν τέλεια με τον καφέ!
Υλικά
20 γρ φιστίκια Αιγίνης
20 γρ αμύγδαλα
20 γρ καρύδια
225 γρ μπισκότα πτι μπερ
30 γρ κακάο
40 γρ καρύδα
25 γρ βούτυρο
150 ml γάλα
Για την Καραμέλα
200 γρ ζάχαρη
100 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ βούτυρο
Για το Γλάσο
250 γρ κουβερτούρα
50 ml καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση
Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς στο μούλτι και του θρυμματίζουμε. Στη συνέχεια, αλέθουμε και τα μπισκότα στο μούλτι.
Κατόπιν, αναμειγνύουμε τους ξηρούς καρπούς με τα μπισκότα, το κακάο και την καρύδα.
Ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα να δέσουν.
Συνεχίζουμε και πλάθουμε τη ζύμη σε γλυκάκια και τα βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι κάνουμε την ζάχαρη καραμέλα, όπως δείχνει το βίντεο. Με προσοχή ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και δουλεύουμε.
Συνέχεια έχει το γλάσο. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Όταν είναι έτοιμη βάζουμε το λάδι και δουλεύουμε.
Τέλος, βουτάμε τα γλυκάκια στην σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο και διακοσμούμε με την καραμέλα.
Έτοιμα τα ατομικά γλυκάκια μας! Καλή επιτυχία!
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής μας:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι! 👉