Connect with us

Γλυκα

ΚΑΡΙΟΚΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΣΥΚΑ & ΚΑΡΥΔΙΑ

Published

on

Chef on Air 618c

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

450 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ ΠΤΙ ΜΠΕΡ
200 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙΑ ΧΟΝΔΡΟΚΟΜΜΕΝΑ
100 ΓΡ. ΣΥΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ
5 Κ.Σ. ΚΑΚΑΟ
150 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ SOFT
400 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ
1 Κ.Γ. ΒΑΝΙΛΙΑ ΥΓΡΗ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
5 Κ.Σ. ΜΑΥΡΟ ΡΟΥΜΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
500 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
ΚΑΡΥΔΙΑ ΧΟΝΔΡΟΚΟΜΜΕΝΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα ψιλοκομμένα αποξηραμένα σύκα, την κανέλλα και το κακάο, ανακατεύουμε πολύ καλά και κρατάμε στην άκρη.
Λιώνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο. Bάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα, το λιωμένο βούτυρο, την υγρή βανίλια, το μαύρο ρούμι και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα μέσα στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα ταψί, στρωμένο με μεμβράνη ή σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, καλυμμένη με λαδόκολλα και με διάμετρο 26εκ. ή 28εκ.
Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσει και να σφίξει.

Για την επικάλυψη:
Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους.
Καλύπτουμε την καριόκα με το γλάσο σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με τα χονδροκομμένα καρύδια και βάζουμε το γλυκό ξανά στο ψυγείο, για 30 λεπτά, να παγώσει το γλάσο σοκολάτας και να σταθεροποιηθεί.
Προσφέρουμε την καριόκα κομμένη σε κυβάκια.

Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο http://chefonair.gr

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές6 ημέρες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές5 ημέρες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλεια συνταγή!!! Κουταλιά και απόλαυση για την καλύτερη σοκολατόπιτα

Συνταγές31 λεπτά ago

Σου λείπει η σούβλα και ένα ολόκληρο αρνί; Τότε φτιάξε αυτό το φαγητό για το Πάσχα!

Συνταγές14 ώρες ago

Δροσερή σαλάτα φράουλα – γιατί μας αρέσουν τα φρούτα στις σαλάτες

Συνταγές16 ώρες ago

Δε δοκίμασες ποτέ μακαρονόπιτα; Πολύ καλή για τις νηστείες!!

Συνταγές18 ώρες ago

Αύριο ανοίγουμε σουβλατζίδικο!! Πίτες με κιμά από κόκορα

Συνταγές20 ώρες ago

Ελάτε να σκαρώσουμε μια καρυδόπιτα

Συνταγές22 ώρες ago

Ένας εκλεκτός αλλά και ξεχωριστός μεζές – καβουρμάς πρόβειος

Συνταγές1 ημέρα ago

Της τεμπελιάς το φαγητό – γεμιστά, εύκολα και γρήγορα μαγειρεμένα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα Λαζαράκια επιστρέφουν – Εύκολη, πασχαλινή συνταγή για αφράτα σταφιδόψωμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου – φράουλενιο και σοκολατένιο χωρίς τύψεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Ένα υπέροχο λικέρ μανταρίνι γεμάτο αρώματα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν έχουμε λόγια!! Ντολμαδάκια γιαλαντζί μοσχομυριστά

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι γευστικό και αφράτο – Καλή σας απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ομορφιές και καλλιτεχνήματα, είναι αυτά; Έτοιμα και τα δικά μας πασχαλινά κουλουράκια και του χρόνου με υγεία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρεκάκια – συνταγή που δεν θα την αλλάξεις ποτέ !

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπεργευστικά καλαμαράκια στιφάδο μελωμένα με κρεμμύδια στην χύτρα…

Συνταγές3 ημέρες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γλυκό – μαλεμπί με υποβρύχιο μαστίχα.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ντολμαδάκια με τα πρώτα φρέσκα αμπελόφυλλα!

Συνταγές4 ημέρες ago

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ – Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο κέρασμα! Τιραμισού που όλοι αγαπάμε!

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατα κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάρτε γιαούρτι και κοπιάστε να φάμε ντολμαδάκια γιαλαντζί

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη πατατοσαλάτα σε ταρτιέρα

Συνταγές5 ημέρες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές5 ημέρες ago

Μόνο που τα βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια σου – ριζότο και χταποδάκι με μελιτζάνες

Συνταγές5 ημέρες ago

Από τα καλύτερα! Ρόλο κιμά γεμιστό με κασέρι γαλοπούλα και πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη – έγινε μούρλια

Συνταγές5 ημέρες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές5 ημέρες ago

Σπιτικοί λουκουμάδες με μέλι καρύδια και κανέλα.. και όποιος προλάβει!

Συνταγές5 ημέρες ago

Πασχαλινά κουλουράκια αμμωνίας.. και του χρόνου να είστε καλά!

Exit mobile version