Συνταγές
Καραμελωμένη μηλόπιτα – Ότι καλύτερο από το τετράδιο της μαμάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για ταψί 30αρι βάζω στο ταψί μια φλιτζάνα τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζάνα τσαγιού βιταμ μαλακό και το βάζω στον φούρνο να λιώσει το βούτυρο χτυπώ 6 αυγά με 1/2 φλιτζ τσαγιού ζάχαρη ως να αφρατεψουν πολύ
ρίχνω 2 βανίλιες και κλείνω το μίξερ με την μαριζ ανακατεύω απαλά 1 ποτήρι (το κλασσικό ποτήρι)νερού αλεύρι και ένα φακελάκι μπεικιν βγάζω το ταψί από τον φούρνο και στρώνω τα κομμένα μήλα 4 με 5 μήλα ανάλογα το μέγεθος και από πάνω απλώνουμε το πεντεσπανι
ψήνω στους 200 για περίπου 40 λεπτά και για να καραμελωσει το μήλο τα τελευταία 8 με 10 λεπτά το βάζουμε στον πάτο της κουζίνας και χαμηλώνουμε στους 180
όταν ψηθεί το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Ίσως η πιο αφράτη μηλόπιτα που έχετε ποτέ φτιάξει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ:
4 αυγά, μια πρέζα αλάτι, 1 βανίλια, 150 γρ ζάχαρη, 150 γρ σπορέλαιο, 100 γρ γιαούρτι, 250 γρ αλεύρι φαρινάπ, 1 φακ. Μπέικιν, 4 μήλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε αυγά -αλάτι -βανίλια -ζάχαρη να αφρατέψουν
Ρίχνουμε σπορέλαιο -γιαούρτι χτυπάμε 1 λεπτό
Συνεχίζουμε ρίχνουμε αλεύρι -μπέικιν κοσκινισμένα σιγά -σιγά
Όταν σταματήσουμε το χτύπημα ρίχνουμε μέσα 2 μήλα καθαρισμένα σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε με το μίγμα απαλά με μαρίζ
Βάζουμε λαδόκολλά στο ταψί(28) και ρίχνουμε το μίγμα
Καθαρίζουμε τα 2 μήλα τα κόβουμε ροδέλες και τα. Βάζουμε πάνω στο μίγμα
Ψήνουμε στους 180 β προθερμ. αντιστ. μεσαία σχάρα για 45 λεπτά και στην συνέχεια σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για αλλά 10 λεπτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”