Συνταγές
Απλό και αγαπημένο – Κλασσικό κανταίφι με καρύδι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φυλλο κανταίφι 400γρ
400 γρ. βούτυρο φρέσκο..εγώ παίρνω χύμα
Γέμιση:
200 γρ. Καρύδι
1 κ.σ. Ζάχαρη
2κ.γ. κανέλλα
1κ.γ. γαρύφαλλο
Σιρόπι:
600 γρ. Ζάχαρη
400 γρ. Νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
1κ.τ γλυκού μαστίχα σε σκόνη
Εκτέλεση :
Τυλίγουμε το κάθε κανταΐφι με την γέμιση που έχουμε κόψει στο μπλεντερ, και τα τοποθετούμε στο ταψί!!Περιχύνουμε με το λιωμένο και καυτό βούτυρο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 1 ώρα
Έχουμε βράσει το σιρόπι για ένα τέταρτο και το έχουμε αφήσει να κρυώσει….Ρίχνουμε με κουτάλα στο γλυκό μόλις βγει από το φούρνο και είναι καυτό
Νόστιμη συνταγή από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για να δοκιμάσεις πολύ ωραίο λαχταριστό μπακλαβά θρακιώτικο με σουσάμι και καρύδι
Η Συνταγή είναι από βασιλικη δαουτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα φύλλα κρούστας, 500γρ σουσάμι ψημένο κ σπασμένο , 500γρ καρύδι τριμμένο, 1 κουταλακι κανέλα, 250γρ βούτυρο, 1 φλυτζανι τσαγιού καλαμποκελαιο.
Σιρόπι :
1 κιλό ζάχαρη, 3 ποτήρια μεγάλα νερό, 1 μεγάλη κουταλιά μέλι, 2 βανίλιες
Απλώνουμε τα φύλλα στο ταψάκι κ ανά 3-4 απλώνουμε γέμιση, όταν τελειώσουμε με τα φύλλα χαράζουμε κ βάζουμε σε ένα κατσαρόλακι το βούτυρο με το λάδι να ζεσταθεί
Περιχύνουμε όλο το γλυκό κ το αφήνουμε μισή ώρα να σταθεί
Έπειτα ψήνουνε στους 160 για μια ώρα κ σιροπιαζουμε με κρύο σιρόπι
Η Συνταγή είναι από βασιλικη δαουτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.