Συνταγές
Δεν υπάρχουν λόγια! Ένα κανταΐφι που δεν έτυχε.. πέτυχε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από αναστ γεω – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό κανταΐφι.
250gr καρύδια
1κγ κανέλλα .
1 κγ γαρύφαλλο.
1/2 κούπα τσαγιού φρυγανιά.
1 βανίλια.
1κουπα τσαγιού καλαμποκελαιο.
2κουταλιες της σούπας γεμάτες φυτινη.
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες Βιτάμ.
Όλα μαζί αυτά λιωμένα .
Σιρόπι.
1κιλο ζάχαρη .
750 ml νερό .
Μια Φλούδα λεμόνι και λίγο χυμό από λεμόνι
1 βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοίμαζουμε τα κανταιφακια και ριχνουμε από πάνω κουταλιά κουταλιά το καυτό λάδι με την φυτινη και το Βιτάμ. Το ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
Όταν το βγαλουμε ετοιμαζουμε το σιρόπι βράζοντας το σιρόπι για 6 λεπτά από την στιγμή που πήρε βράση. Σιροπιαζουμε με καυτό σιρόπι και χλιαρό το κανταΐφι .
Η Συνταγή είναι από αναστ γεω – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή..
Αν και κλασσικό είναι ένα από τα αγαπημένα μας! Τέλειο γλυκό ταψιού με κανταΐφι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tatjana Mico-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο 500 γρ κανταΐφι
2φιλτζανι καρδιά
1 φλιτζάνι φρυγανιά
1/2 κουτάλι κανέλα
1/2 κουτάλι γαρίφαλο
300 γρ βούτυρο
Για σιρόπι
4 φλιτζάνι νερό
6 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 ξύλα κανέλα
Φλούδα του ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ξεπαγώνουμε καλά το κανταΐφι μετά ετοιμάζουμε το γέμισμα που τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα καρδιά, φρυγανιά και την κανέλα με το γαρίφαλο. Μετά κόβουμε σε κομμάτια τα ανοίγουμε λίγο με τα δάχτυλα το βάζουμε στο κέντρο 1 κουτάλι γέμισμα το κάνουμε με προσοχή το ρόλο και προσπαθούμε να τα κάνουμε στο ίδιο μέγεθος μετά τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με σειρά το ρίχνουμε σε κάθε κομμάτι βούτυρο
Τους ψήνουμε στους 160*για 20″ με αλουμινόχαρτο σκεπασμένο και αλλά 10 λεπτά να πάρει χρώμα ανάλογο αυτό με το φούρνο στο τέλος ρίχνουμε το σιρόπι..
Το σιρόπι το βράζουμε 5-7 ” το ρίχνουμε ζεστό όχι καυτερό και κρύο κανταΐφι να μην λασπώσει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tatjana Mico-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”