Συνταγές
Κέικ με καρύδια και γλάσο κακάο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φανταστικό κέικ με καρύδια, που θα το κάνεις συνέχεια. Με έντονη γεύση και αρώματα…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Mary and her delicacies”
ΥΛΙΚΑ:
1φλ.τσ ζάχαρη
3/4φλ.τσ Βιτάμ
5 αυγά
1φλ.τσ ψιλοκομμένα καρύδια
1 ποτηράκι κονιάκ
2φλ.τσ φαρινάπ
ξύσμα πορτοκάλι ή μανταρίνι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
2κ.σ κορν φλάουρ
5κ.σ ζάχαρη
5κ.σ κακάο
1κ.σ Βιτάμ
1 ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το Βιτάμ με την ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν. Εν συνεχεία, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Κατόπιν ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το κονιάκ μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Μόλις τελειώσουμε ρίχνουμε τα καρύδια ελαφρώς αλευρωμένα και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μια μαρίζ να πάνε παντού.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις.
Μόλις ψηθεί το ξεφορμάρουμε και αφού κρυώσει λίγο το καλύπτουμε με το γλάσο που έχουμε φτιάξει βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρόλι στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσουν και να γίνουν μια πηχτή σοκολατένια κρέμα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το κορν φλάουρ θα το έχετε διαλύσει στο μισό ποτήρι νερό όσο είναι κρύο για να μην σβολιάσει.
Στολίζουμε με τριμμένο καρύδι και κανέλα. Το κέικ με καρύδια είναι έτοιμο!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Mary and her delicacies”