Συνταγές
Φτιάξτε ψωμί με καρύδια που ταιριάζει τέλεια με τυριά και κρασί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Αικατερινη Βλαχοσωτηριου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι γοχ.
3 χούφτες καρύδια
1 κτγ. αλάτι
1 κτγ. ζάχαρη
4 κτσ. ελαιόλαδο
3 μαγιές
750 γρ. νερό χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο αλεύρι προσθέτουμε τα καρύδια, (σκόνη στο πολυκοφτάκι το μικρό), το αλάτι, την ζάχαρη, τις μαγιές, ανακατεύω καλά, μετά τις τέσσερις κουταλιές λάδι, μετά το νεράκι, καλό ανακάτεμα με ξύλινη σπάτουλα, και στο τέλος με το χέρι γύρω μαζεύουμε τα άλευρα και ρίχνουμε την ζύμη χωρίς ζύμωμα σε μπωλ με καπάκι ή σε κατσαρόλα με καπάκι και στο ψυγείο για 12 ώρες.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, προτιμώ την ξύλινη τού πλάστη, αναποδογυρίζουμε το φουσκωμένο ζυμάρι, του κάνουμε τέσσερα διπλώματα προς το κέντρο του, και το τοποθετούμε σε γάστρα με λαδόκολλα. Το χαράζουμε όπως θέλουμε. Μπορεί να γίνει κουλούρα, μισή κουλούρα, καρβέλι, φραντζόλα. Ότι σας αρέσει. Μπορεί να γίνουν δύο ψωμάκια. Έκανα μια μεγάλη φραντζόλα.
Ψήσιμο σε δυνατό ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ φούρνο στους 200 βαθμούς για 50′.
Μετά το ξεσκεπάζουμε για 10′ ψήσιμο ακόμα.
Το κόβουμε όταν κρυώσει. Η γεύση καρυδιού δεν είναι εμφανής, αλλά το χρώμα βγαίνει σκούρο με τα καρύδια, σαν χωριάτικο ολικής και είναι πολύ χορταστικό.
ΔΕΝ ΖΥΜΩΣΑΜΕ.
Η συνταγή είναι από Αικατερινη Βλαχοσωτηριου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει νόστιμα πιάτα και συνταγές για όλα τα γούστα!.
Ανακαλύψτε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!