Συνταγές
Θα σας το ζητάνε συνέχεια! Κέικ με καρύδια και τυρί κρέμα και παγωτο αρμενοβιλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Ζαρίδου-Ανανιάδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. καρυδια αλεσμενα, 200 γρ.ζαχαρη, 5 αυγα
280 γρ. αλευρι, 250 γρ. βουτυρο λιωμενο, ένα κ. γ. μπέικιν, ένα κ. γ. κανέλα.
Σιροπι.
500γρ.ζαχαρη
400ml , νερό, λίγη γλυκόζη. Χτυπάμε τα αυγά με την ζαχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
προσθετουμε το αλευρι, το βουτυρο, καρυδια, μπέικιν, κανέλα
βάζουμε σε ταψάκι 24εκ.και ψηνουμε στους 170βαθμους για 20λεπτα χαμηλωνουμε στην θερμοκρασία στους 160βαθμιυς
ψηνουμε για αλλά 20λεπτα , σιρόπιαζουμε το ζεστό γλυκο με το ζεστό σιροπι
όταν κρυώσει βάζουμε από πάνω 200γρ.τυρι κρέμα το οποίο χτυπάμε με 150ml.κρ.γαλ.και λίγο μέλι.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Ζαρίδου-Ανανιάδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Κέικ με καρύδια και σοκολάτα γεμάτο αρώματα και γεύση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500γρ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ βούτηρο
350 γρ ζάχαρη
4 αυγά
1 ποτ χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/2 κ.γ κανέλα
1 βανίλια
1 φακ κουβερτούρα σε σταγόνες
1/2 φλ καρυδια τριμμένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.Ρίχνουμε λίγο αλεύρι τον χυμό τη βανίλια το ξύσμα την κανέλα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα λίγα λεπτά.
Σταματάμε το χτύπημα ρίχνουμε τα καρύδια το υπόλοιπο αλεύρι σιγά-σιγά.Λίγο πριν τελειώσει το αλεύρι ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες που τις έχω χοντροκοψει στο multi και τις έχω ανακατέψει με μια κουταλιά από την φαρίνα για να μην κολλήσουνε στο πάτο της φόρμας μας.
Τις προσθέτουμε και αυτές στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά.Βάζουμε σε μια βουτυρωμένη καλά φόρμα και ψήνουμε σε 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”