Συνταγές
Ξεχωριστό Γλυκάκι χωρίς ζάχαρη, με χουρμάδες, καρύδια, φιστίκια Αιγίνης κ.α.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα φτιάξαμε ένα γλυκάκι, πλούσιο σε υλικά, όπως χουρμάδες, καρύδια, φιστίκια Αιγίνης, αποξηραμένα βερίκοκα, κ.α., χωρίς ίχνος ζάχαρης, το οποίο είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Σε προτρέπω να το δοκιμάσεις και να μου πεις την άποψη σου. Καλή επιτυχία!
Υλικά
50 γρ κολοκυθόσπορους
50 γρ ηλιόσπορους
50 γρ σουσάμι
50 γρ καρύδια
200 γρ αποξηραμένα βερίκοκα
2 κουταλιές νερό
200 γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές νερό
50 γρ φυστίκια Aιγίνης
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Αρχικά, περνάμε από το τηγάνι τους κολοκυθόσπορους μαζί με τους ηλιόσπορους μέχρι να ζεσταθούν.
Αφού αφαιρέσουμε από το τηγάνι τους σπόρους καβουρδίζουμε στη συνέχεια το σουσάμι.
Κατόπιν, χοντροκόβουμε τα καρύδια και προαιρετικά τα φιστίκια (εμείς τα χρησιμοποιήσαμε ολόκληρα).
Στο μούλτι βάζουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα μαζί με δύο κουταλιές νερό και τα κόβουμε.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τους χουρμάδες.
Έπειτα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι και σε μαγειρική μεμβράνη τα κάνουμε μπαστούνι.
Ανοίγουμε τη μεμβράνη και καλύπτουμε με το σουσάμι πάνω στο μείγμα μας που έχει πάρει το σχήμα μπαστουνιού.
Τέλος, κλείνουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Το γλυκάκι μας είναι έτοιμο. Κόβετε το ρολό σε ατομικά μεγέθη και καλή απόλαυση!
Δες το βίντεο της συνταγής βήμα βήμα:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!