Συνταγές
Και υγιεινό Και απλό – Χουρμάδες με γέμιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νηστίσιμα το τέλειο σνακ
Η συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 σακουλάκι χουρμάδες
50 γρ σουσάμι
100 γρ. καρύδια
2 κτσ. Βιτάμ
3 κτσ. μέλι
Εκτέλεση
Καβουρντίζουμε σε τηγάνι το σουσάμι, το περνάμε από το μούλτι να γίνει σαν αλεύρι.
Καβουρντίζουμε τα καρύδια και τα περνάμε και αυτά στο μούλτι.
Λιώνουμε το Βιτάμ.
Βάζουμε και το μέλι και το κάνουμε σαν ζύμη.
Πλάθουμε μικρά ραβδάκια και γεμίζουμε τους χουρμάδες.
Από πάνω ρίχνουμε και λίγη κουβερτούρα.
Η συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Υπέροχα, όμορφα φτιαγμένα μπισκότα βουτύρου – σοκολάτα.
Η συνταγή είναι από Πεγκυ Σμυρνιώτη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμ.δωμ.
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κτσ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο μαζί με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτω ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την βανίλια, το μπέικιν και το αλεύρι σταδιακά, και ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Χωρίζω την ζύμη σε δύο ίσα μέρη και στο ένα μέρος προσθέτω το κακάο.
Σκεπάζω την ζύμη με μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 20-30 λεπτά. Μεταφέρω τη ζύμη σε κορνέ. Βάζω ανικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα της κουζίνας και κάνω σχέδια της αρεσκείας μου.
Ψήνω σε προθ. φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι από Πεγκυ Σμυρνιώτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για Δροσερές Παστούλες κότο (μπισκότο) με 3 υλικά μόνο
Νικολεττα Παυλινερη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
Υλικά
Κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης με γεύση βανίλια
Μπισκότα πτιμπέρ
Σαντιγί Garni
Εκτέλεση :
Σε ένα μακρύ και τετράγωνο τάπερ ή σε τετράγωνο ταψάκι βάζω μια στρώση μπισκότα πτιμπερ.
Χτυπάω με γάλα την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια και βάζω πάνω από τα μπισκότα μια στρώση, μετά ξανά άπλωσα μπισκότα, κρέμα, πάλι κρέμα ζαχαροπλαστικής και μετά ξανά μπισκότα, μετά βάζω σαντιγί.
Το βάζω στο ψυγείο και παγώνει και κόβω σε τετράγωνα κομματάκια.
Σε κάθε κομμάτι βάζω κερασάκι, (εγώ έβαλα γλυκό κερασάκι του κουταλιού), αν θέλω βάζω τριμμένο μπισκότο πριν βάλω το κερασάκι ή τρούφα.
Καλή επιτυχία !!!
Νικολεττα Παυλινερη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ