Συνταγές
Φτιάξτε πεντανόστιμους και αφράτους κουραμπιέδες με γέμιση χουρμάδες (φοινικια)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
1 κουτί Spry (500 γρ.) ή 400 φρέσκο βούτυρο και 100 γρ. Φυτίνη η Μινερβινη (το Spry είναι και αυτό φυτικό βούτυρο)
2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
2 κροκάδια
1 βανίλια
1 φλιτζανάκι κονιάκ
1 κούπα ζάχαρη άχνη
7 – 8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 κούπες αμύγδαλα ασπρισμένα, χονδροκομμένα και καβουρδισμένα
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
500 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Γέμιση:
500 γραμμάρια χουρμάδες ψιλοκομμένους
1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
4 – 5 κουταλιές ζάχαρη
¼ κ.γ γαρύφαλλο σκόνη
½ κ.γ κανέλα
3 κουταλιές βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο, στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Χαμηλώνουμε και προσθέτουμε τα κροκάδια ένα-ένα.
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα. Ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά.
Ρίχνουμε στο αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα και ζυμώνουμε με τα χέρια. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε ελαφρά, ώστε να πάνε σε όλη τη ζύμη.
Παίρνουμε λιγη απο τη ζυμη γεμίζουμε με 1 κ.γ απο τη γέμιση πλάθουμε σε οτι σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180′ C βαθμούς για 30′ περίπου λεπτά.
Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Τους ξαναπασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όταν τους τοποθετήσουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Νόστιμη συνταγή από “Helena’s Greek cooking”