Συνταγές
To πιο λαχταριστό γλυκό με χουρμάδες και μπισκότα – ακαταμάχητες μπουκίτσες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος · – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
230 γρ. χουρμάδες απύρηνους
300 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη
200 γρ. καρύδι τριμμένο
70 γρ. μέλι
30 γρ. χυμό πορτοκαλιού
40 γρ. βούτυρο λιωμένο
Σχεδόν μισό κουταλάκι και λιγότερο κανέλα
Γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα
1 κτγ. ηλιέλαιο
100 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τους χουρμάδες σε καυτό νερό για 20 λεπτά.
Όπως είναι ζεστοί τους αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με ένα κουταλάκι -βούτυρο -και την κανέλα, βάζουμε 100 γρ. χοντροκομμένο καρύδι και ζυμώνουμε.
Τους βάζουμε ψυγείο.
Αλέθουμε τα μπισκότα με τα 100 γρ. καρύδι, βάζουμε σε ένα μπολ το τριμμένο μπισκότο με τα καρύδια.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
Ρίχνουμε και το μέλι να είναι ρευστό, σιγά-σιγά το χυμό του πορτοκαλιού, να μπορούμε να ζυμώσουμε το μπισκότο να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
Εάν χρειαστεί λιγότερο χυμό σταματάμε, εάν χρειαστεί περισσότερο χυμό βάζουμε λίγο ακόμη.
(ή μέλι εάν το θέλουμε πιο γλυκό).
Βάζουμε μία μεμβράνη κάτω χωρίζουμε το μισό μείγμα του μπισκότου και το ανοίγουμε σε ένα φύλλο.
Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και πλάθουμε σε μπαστουνάκι το μίγμα από τους χουρμάδες, αφού τους έχουμε μοιράσει σε δύο μέρη και αυτούς και βάζουμε στη μέση ένα χοντρό κορδόνι από χουρμά.
Διπλώνουμε σιγά- σιγά τη μεμβράνη να γίνει ένα ρολό το οποίο το σφίγγουμε καλά με τα χέρια.
Κάνουμε το ίδιο και με το 2ο γρ. φύλλο μπισκότου, το βάζουμε στο ψυγείο μία ωρίτσα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, και απλώνουμε επάνω από τα δύο ρολά με ένα κουτάλι να γίνει ομοιόμορφο.
Κάνουμε λεπτές γραμμούλες με τη λευκή σοκολάτα, αφήνουμε λίγο και κόβουμε σε τεμάχια σε ότι μέγεθος θέλετε.
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος · – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.