Συνταγές
Σοκολατένιο κέρασμα με χουρμάδες ιδανικό για τις περιόδους νηστείας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
Χουρμάδες ( 20τεμ. μικροί-10τεμ. βασιλικοί)
300gr κουβερτούρα
200gr φυστικοβούτυρο
ξηροί καρποί της αρεσκείας σας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα απ όλα χοντρό-κόβουμε τους ξηρούς καρπούς, στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν-Μαρί
εσείς αν θέλετε μπορείτε να τη λιώσετε και στο φούρνο μικροκυμάτων.
Χαράζουμε τους χουρμάδες από τη μία πλευρά, βγάζουμε τα κουκούτσια και τους γεμίζουμε με φυστικοβούτυρο.
Τέλος τους τσιμπάμε με μία οδοντογλυφίδα, τους βουτάμε μέσα στην κουβερτούρα, τους βάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τους πασπαλίζουμε με ψίχα από ξηρούς καρπούς.
Η Συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο σαβαγιάρ,
120 γραμμάρια κουβερτούρα,
450 γραμμάρια τυρί κρέμα,
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι.
Σε μπολ χτυπάμε το τυρί σε σφιχτή σαντιγί,προσθέτουμε το ζαχαρούχο,την λιωμένη σοκολάτα,να ενσωματωθούν.
Συνεχίζουμε ανακατεύοντας με σπάτουλα απαλά την σαντιγί.
Τοποθετούμε την κρέμα πάνω στα σαβαγιάρ τα οποία τα τοποθετούμε στο τσέρκι μουσκεύοντας τα λίγο σε σιρόπι.
Σχέδιο με λιωμένη κουβερτούρα.
Ψυγείο 6 ώρες κατάψυξη!!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.