Συνταγές
Κέικ με σοκολάτα και καρύδια – Υπέροχο δεν υπάρχουν λόγια…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-250 γρ. βούτηρο
-350 γρ. ζάχαρη
-4 αυγά
-2 κτσ. κακάο
-1 ποτ. χυμό πορτοκάλι
-ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-1/2 κτγ. κανέλα
-1 βανίλια
-1 φακ. κουβερτούρα σε σταγόνες
-1/2 φλ. καρύδια τριμμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι, τον χυμό, τη βανίλια, το ξύσμα, την κανέλα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα λίγα λεπτά.
Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε τα καρύδια, το υπόλοιπο αλεύρι σιγά-σιγά και το κακάο. Λίγο πριν τελειώσει το αλεύρι ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες που τις έχω χοντροκόψει στο multi και τις έχω ανακατέψει με μια κουταλιά από την φαρίνα για να μην κολλήσουνε στο πάτο της φόρμας μας.
Τις προσθέτουμε και αυτές στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε φόρμα, (εγώ έβαλα σιλικόνη αφού την έβρεξα καλά και την τίναξα) και ψήνουμε σε 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.
Στο τέλος, έλιωσα λίγη κουβερτούρα με λίγο γάλα εβαπορέ και έριξα λίγο από επάνω.
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!