Συνταγές
Θαυμάσιο κέικ αφράτο λαχταριστο και πεντανόστιμο με μπανάνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
5 αυγα
1μιση κουπα ζαχαρη
1 κουπα ηλιελαιο
1 κουπα χυμο πορτοκαλι
1 σακουλακι φαριναπ ανακατεμενο με ενα φακελακι μπεικιν.
2 μπανανες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε για 5 λεπτα τη ζαχαρη με τα αυγα να αφρατεψουν ,ριχνουμε το λαδι,τον χυμο και το αλευρι. Τελος ελιωσα με ενα πιρουνι μια μπανανα, την ρίχνουμε στο μιγμα και ανακατευουμε με την μαριζ.
Στρώνουμε λαδοκολλα σε 32αρι ταψι,εκοψα μια μπανανα σε χοντρες φετες και τις εστρωσα. Ρίχνουμε απο πανω το μιγμα και το βάζουμε στον φουρνο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμους αντιστασεις για 50 λεπτα
Απο πανω τριμμενη σοκοφρετα και λιγη λευκη σοκολατα που ειχα στο ψυγειο ,ετσι για την τσαχπινια
*Με οτι υπαρχει στο σπιτι,γιατι δεν πεταμε τιποτα
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για αφράτο και λαχταριστό σοκολατένιο κέικ με μπανάνα και μέλι που λιώνει στο στόμα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
4 μπανάνες μεγαλες πολυ ωριμες
1 φλ ηλιέλαιο
3 κ.σ μέλι
2 κ.σ κακάο
1 βανιλια
1/2 Κ.γ κανελα
1.5 φλ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
1 σοκολάτα υγειας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάζουμε στο μούλτι τις μπανάνες με το ηλιέλαιο και το μέλι και τα χτύπαγαν ομογενοποιηθούν τα Ρίχνουμε σε ένα λεκανακι προσθέτουμε το αλεύρι την κανέλα το κακαο και την βανίλια και ανακατέυουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
Κόβουμε την μισή σοκολάτα στο μούλτι σε κομμάτια και την προσθέτουμε στο μείγμα. Σε μια μακρόστενο φόρμα του κέικ βάζουμε λάδι πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και βάζουμε το μείγμα του κέικ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς 45- 50 βαθμούς περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να δοκιμάσουμε με το μαχαιρι και να βγει καθαρό
Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα με λίγο ηλιέλαιο σε Μπεν Μαρί και αλείφουμε το κέικ από επάνω
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.