Συνταγές
Νηστίσιμα σοκολατένια μάφιν με μπανάνα και μέλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-4 μπανάνες μεγάλες πολύ ώριμες
-1 φλ. ηλιέλαιο
-3 κτσ. μέλι
-2 κτσ. κακάο
-1 βανιλια
-1/2 κτγ. κανελα
-1.5 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 σοκολάτα υγειας
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι τις μπανάνες με το ηλιέλαιο και το μέλι και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Τα ρίχνουμε σε ένα λεκανάκι, προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το κακάο και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
Κόβουμε την σοκολάτα στο μούλτι σε κομμάτια και την προσθέτουμε στο μείγμα. Βάζουμε σε φόρμα με θήκες λίγο λάδι, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και βάζω το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς 20 με 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να δοκιμάσουμε με το μαχαίρι να βγει καθαρό.
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις εξαιρετικά Μάφινς με αλεύρι βρώμης, χωρίς ζάχαρη και βούτυρο.
Η συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά για 12 Μάφινς:
-1 1/2 φλ. αλεσμένη βρώμη
-1 κτσ. κανέλα
-1/2 ποτήρι νερού κεφίρ light
-1/2 φλ. ηλιέλαιο
-2 μήλα σε κυβάκια
-2 δαμάσκηνα, (βανίλιες) σε κυβάκια
-3 κτσ. μέλι
-1/2 φλ. σταφίδες μαύρες
-2 αυγά
-2 κτσ. αλεύρι
-1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-1 βανίλια
-επιπλέον και προαιρετικά νουτέλα, maltisers και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, (χαλεπιανά).
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη βρώμη στο μουύλτι να γίνει αλεύρι.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη βρώμη, την κανάλα, το λάδι, τα αυγά, το μέλι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το κεφίρ, το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Η ζύμη μας θα είναι λίγο σφιχτή. Προσθέτουμε τα μήλα, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε χαρτάκια σε φόρμα για Μάφινς, ρίχνουμε το μείγμα 2 κτσ. σε κάθε χαρτάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40′-45′ λεπτά περίπου ή μέχρι να έχουν ψηθεί.
Κάνουμε έλεγχο με ενα ξυλάκι.
Προαιρετικά αφού κρυώσουν προσθέτουμε λίγη νουτέλα.
Η συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.