Συνταγές
Δεν πετάτε την υπερώριμη, μαυρισμένη μπανάνα – φτιάχνετε μυρωδάτο κέικ μπανάνας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δεν θα χρειαστείτε μίξερ!
Θα χρειαστείτε 1 μικρή φόρμα χωρητικότητας 800 ml ή 18Χ9 εκατοστών.
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλη μαυρισμένη μπανάνα ( ο πολτός να είναι 150-160 γρ)
100 γρ αλεύρι γ.ο.χ (κοσκινισμένο με σουρωτήρι)
40 γρ μαύρη ζάχαρη (ή άσπρη)
60 μλ μίγμα ελαιόλαδο – σπορέλαιο
1 αυγό (θερμοκρασία δωματίου)
50 γρ καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
1 κάψουλα βανίλιας (ή ½ κτγ βανιλέτα)
½ κτγ κανέλα
½ κτγ σόδα
1 τσιμπιά αλάτι
*Αν το αυγό είναι από το ψυγείο το βάζουμε 10 λεπτά σε μπολάκι με ζεστό νερό.
*Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη τη ζάχαρη με το λάδι.
Ρίχνουμε αλάτι, κανέλα, βανίλια και το αυγό και χτυπάμε 1 λεπτό.
Πολτοποιούμε τη μπανάνα με ένα πηρούνι, της ρίχνουμε τη σόδα, ανακατεύουμε και την προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά ανακατεύοντας το μίγμα. Προσθέτουμε και το αλεύρι και τέλος το καρύδι, αν βάλουμε.
Έχουμε βουτυρώσει και ντύσει με αντικολλητικό χαρτί τη φόρμα. Ρίχνουμε το μίγμα και τη χτυπάμε πάνω στον πάγκο 2-3 φορές να κάτσει.
Ψήνουμε περίπου 40 λεπτά, ανάλογα τη φόρμα. Μετά το μισάωρο αρχίζουμε να κάνουμε τεστ με βελόνα, να βγαίνει στεγνή.
Ξεφορμάρουμε σε σχάρα, αφήνουμε να χλιαρύνει και του ρίχνουμε άχνη.Το κέικ αυτό δεν είναι πολύ γλυκό και του πάει η άχνη
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.