Συνταγές
Θαυμάσια μπουγάτσα με ωραία κρέμα και υπέροχο χειροποίητο φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Navrozidou Simela – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για την Κρέμα
4 Φλιτζάνια γάλα
1 Φλυτζάνι ζάχαρη
1 Φλυτζάνι σιμιγδάλι
4 Κουταλιές βούτυρο
Βανίλια
Ζυμάρι
600 Γραμμάρια αλεύρι
1/2 Ποτήρι νερό
Λίγο αλάτι
100 γραμ. βούτυρο για το άλειμμα των φίλων
Και 100 γραμ. λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την ζάχαρη και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι. Μόλις πήξει Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο με τη βανίλια Και τα χτυπημένα αυγά!
Το βάζουμε σε ένα πυρέξ Και βάζουμε από πάνω μεμβράνη για να μην φέρει πέτσα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το φύλλο
Ζυμώνουμε τα υλικά και το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Έπειτα το κάνουμε σε μπαστούνι και το κόβουμε σε οκτώ κομμάτια. Και έπειτα 1 κ 1 κομμάτι το ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας το κάνουμε σαν πίτα και το περνάμε με το βούτυρο και το λάδι, και έτσι κάνουμε κ τα υπόλοιπα ..
τα αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά Έπειτα παίρνουμε ένα φίλο λαδώνουμε τα χέρια μας και ανοίγουμε το φίλο να γίνει σαν τσιγαρόχαρτο αλλά μόνο με τα χέρια μας. Βάζουμε μέσα την κρέμα και το τηλαμε σαν φάκελο και το βάζουμε στην άκρη
ανοίγουμε άλλο ένα φίλο και μετά Βάζουμε αυτό που τυλίξαμε προηγουμένως μέσα εκεί και το κάνω μέσα φάκελο και το βάζουμε στην άκρη!Ετσι κάνουμε και τα υπόλοιπα. Τα ψήνουμε σε 190 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη κ κανέλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Navrozidou Simela – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”