Συνταγές
Ωραία ιδέα! Μπουγατσάκια που γίνονται εύκολα και γρήγορα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρησιμοποίησα ένα φύλλο σφολιάτα αφού το ξεπάγωσα πολύ καλά το έκοψα σε 12 κομμάτια και τα έβαλα σε ένα ταψάκι με θήκες στο δικό μου το ταψί δεν χρειάζεται βουτήρωμα αν το δικό σας ξέρετε ότι κολλάει περάστε τα με λίγο βούτυρο στο δάχτυλά σας και μετά βάλτε τη σφολιάτα.
Σε ένα κατσαρολάκι έβαλα μισό λίτρο γάλα μία βανίλια μισό ποτήρι ζάχαρη μόλις ζεστάθηκε το γάλα και έλιωσε η ζάχαρη έριξα μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψηλό ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει κρέμα μας
στο τέλος του ρίχνουμε μία κουταλιά βούτυρο την αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά γεμίζουμε τις θήκες που έχουμε βάλει τη σφολιάτα μας
ψήνουμε στους 170 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
ΕΥΚΟΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΚΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Georgia Chatzimanoli-Grimwood -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 ΦΥΛΟ ΣΦΟΛΙΆΤΑΣ
ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ!
((ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΊΩΜΑ ))
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ
500ml ΓΑΛΑ
150 ΓΡ. ΖΆΧΑΡΗ
110 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ ΧΟΝΤΡΌ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1 Κ.Σ. ΒΟΎΤΥΡΟ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΊ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΗΝ ΖΆΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΜΌΛΙΣ ΖΕΣΤΑΘΕΊ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ
ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΜΌΛΙΣ ΠΉΞΗ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΆΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΆ
ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΆΚΡΗ (ΑΝΑΚΑΤΕΎΩ ΚΆΠΟΥ ΚΑΠΟΥ!!)
ΑΝΆΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΎΡΝΟ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΊ..ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΦΟΛΙΆΤΑ!! ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΦΌΡΜΑ ΠΟΥ ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΦΙΝΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΔΟΝΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΆΝΕΙΑ.
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΦΟΛΙΆΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΌΒΟΥΜΕ ΣΕ 12 ΤΕΤΡΆΓΩΝΑ ΚΟΜΜΆΤΙΑ ΒΆΖΟΥΜΕ ΈΝΑ ΕΝΑ ΤΟ ΦΎΛΟ ΚΑΙ ΠΙΈΖΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΝΑ ΣΤΡΏΣΕΙΜ ΟΜΟΙΌΜΟΡΦΑ
ΜΕΤΆ ΜΕ ΈΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ Κ.Σ ΚΡΈΜΑ ΣΧΕΔΟΝ ΓΕΜΆΤΗ
(ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ ΛΙΓΗ ΚΡΈΜΑ)
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΑΈΡΑ ΓΙΑ 15.ΜΕ 20 ΛΕΠΤΆ
ΜΌΛΙΣ ΨΗΘΟΥΝ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΕΙΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΆΧΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Georgia Chatzimanoli-Grimwood -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”