Συνταγές
Αμυγδαλόπαστα – το ιδανικό κέρασμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
13 αυγά
13 κτσ. ζάχαρη
10 κτσ. σιμιγδάλι ψιλό
10 κτσ. σιμιγδάλι χοντρό
2 κάψουλες βανίλια
1 μπέικιν
1 ποτήρι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Τους κρόκους με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Στο τέλος τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
Σιρόπι
2,5 ποτήρια νερό
2,5 ποτήρια ζάχαρη
1 φλούδα λεμόνι
Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Συνταγή για άπαιχτη μπουγάτσα – μυστικό που την απογειώνει.
Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Georgia Chatzimanoli-Grimwood – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” .
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 πακετο βούτυρο “αγελαδινό !!!”
1 ζαχαρούχο
Νεράκι, (2 τενεκεδάκια)
2 βανίλιες
Εκτελέση
Λιώνουμε το βούτυρο.
Ανοίγουμε το φύλλο και βουτυρώνουμε ένα- ένα.
Το φτιάχνουμε φυσαρμόνικα και το γυρίζω σε σαλιγκάρια να γίνει σαν τριαντάφυλλο.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλο το πακέτο.
Εάν περισσέψει βούτυρο το ρίχνουμε από επάνω, ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει.
Στην συνέχεια φτιάχνουμε το γάλα, σε ένα μπωλ αδειάζουμε το ζαχαρούχο με 2 τενεκεδάκια νερό και ανακατεύουμε, μόλις βγάλουμε το φύλλο ρίχνουμε το γάλα από επάνω και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Το σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Μην περιμένεις άλλο! Ήρθε η ώρα να διαλέξεις την επόμενη νόστιμη συνταγή για μπουγάτσα!
Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Georgia Chatzimanoli-Grimwood – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” .