Συνταγές
Η πιο νόστιμη αφράτη κρέμα με ζελέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
8 παξιμάδια
2 φακελάκια ζελέ με γεύση κεράσι η φράουλα
Σιρόπι από γλυκό κουταλιού αραιωμένο με λίγο νερό για τα παξιμάδια
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα light
2 κουταλιες της σούπας αλεύρι
3 κ.σ κορν φλαουρ
4-5 κ.σ ζάχαρη
2 βανίλιες
Επιπλέον λιγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Βουτάμε τις φρυγανιές στο σιρόπι και τις στρώνουμε σε ένα πυρεξ μικρό.
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να στην άκρη. Μετά από 10-14 λεπτά το βάζουμε στο ψυγείο. Φτιάχνουμε την κρέμα. Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Κοσκινιζουμε το αλεύρι μέσα μπολ και προσθέτουμε το κορν φλαουρ. Παίρνουμε λιγο απο το γαλα και τα χτυπάμε να μην μας κάνουν σβολους. Τα προσθέσουμε στο γαλα μαζί με τις βανίλιες, τη ζάχαρη και ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
Μεταφέρουμε την κρέμα στο πυρέξ με τα μπισκότα, σκεπάζουμε με μεμβράνη (να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας) και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει τελείως.
Μόλις κρυώσει η κρέμα αφαιρούμε τη μεμβράνη και προσθέτουμε το ζελέ που έχει κρυώσει και αυτό αλλά δεν έχει πήξει. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει καλά. Οταν το βγάλουνε να το σερβίρουμε πασπαλίζουμε την επφάνεια με λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης (χαλεπιανα).
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.