Συνταγές
Ζεστό, Παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα σε ρολάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Και σε ποιον δεν αρέσει το γαλακτομπούρεκο; Σήμερα φτιάχνουμε τραγανό, ζεστό γαλακτομπούρεκο, μέσα στο σιρόπι και με μοναδική γεύση! Απλά δοκίμασε να το κάνεις!
Υλικά
Για το Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
400 ml νερό
2 βανίλιες
Λίγο χυμό λεμονιού
Για τη Κρέμα
1 λίτρο γάλα
100 γρ ζάχαρη
150 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
3 αυγά
2 κροκάδια αυγών
500 γρ φύλλο κρούστας
Σπορέλαιο
Βούτυρο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι για τα ρολάκια γαλακτομπούρεκου. Βάζουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 10 λεπτά.
Κατόπιν, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.
Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα μαζί με την ζάχαρη μέχρι να πάρουν θερμοκρασία.
Όταν ζεσταθούν ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα.
Στην συνέχεια, κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
Έπειτα, στην χλιαρή κρέμα προσθέτουμε τα αυγά, τους κρόκους και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα.
Βάζουμε το ρολό με το φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και το κόβουμε σε τρία ίσα μέρη.
Παίρνουμε μία λωρίδα, αλείφουμε με λάδι μέχρι την μέση και διπλώνουμε, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω. Στη συνέχεια, διπλώνουμε λίγο την μία άκρη και απλώνουμε την κρύα κρέμα. Τέλος, διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ: Όσο τα ρολάκια είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
Σερβίρουμε μετά από 8 ώρες.
Καλή απόλαυση! Πρόκειται για μία συνταγή για ρολλάκια γαλακτομπούρεκου, που θα αγαπήσεις και δύσκολα θα αλλάξεις!
Δες την συνταγή βήμα βήμα στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!
Καλή επιτυχία!