Συνταγές
Εύκολα και νόστιμα τρίγωνα πανοράματος ή αλλιώς τρίγωνα Θεσσαλονίκης
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασία Θεοχαροπούλου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας
250γρ βούτυρο
Για την κρέμα:
1 φακελάκι κρέμα κόρν Φλάουερ βανίλια
4 κουταλιές αλεύρι
700 μλ γάλα
4 κουταλιές ζάχαρη
Μια βανίλια
1 αυγό και 1 κρόκο
Για το σιρόπι
350γρ ζάχαρη
300μλ νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα πατισερί για να κρυώσει εντελώς. Το ιδανικό είναι να την ετοιμάσουμε απ την προηγούμενη μέρα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 500 μλ γάλα να ζεσταθεί. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουερ, το αλεύρι και τη ζάχαρη.
Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Όταν δούμε ότι η κρέμα αρχίζει να δένει ρίχνουμε μέσα 50 -80 γρ απ το βούτυρο που έχουμε για τα φύλλα και τα αυγά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπάει στην επιφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. (περίπου 3-4 ώρες)
2. Ετοιμάζουμε τα τρίγωνα. Ανοίγουμε τα φύλλα και τα παίρνουμε ανά 2. Βάζουμε ένα φύλλο κάτω, ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και από πάνω βάζουμε το 2ο φύλλο το οποίο βουτυρώνουμε επίσης.
Κόβουμε 4 λωρίδες και τυλίγουμε σε τρίγωνο. Κόβουμε στη μέση με ένα μαχαίρι και έχουμε 2 τρίγωνα για κάθε λωρίδα / 8 τρίγωνα για κάθε φύλλο
3. Κάνουμε μπαλίτσες με λίγη λαδόκολλα και τις βάζουμε μέσα στο τρίγωνο για να τα κρατήσει ανοιχτά, σα χωνί.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, βουτυρώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στους 160 , αέρα για 15-20 λεπτά.
4. Καθώς ψήνονται τα τρίγωνα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτά απ τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
5. Όταν ψηθούν τα τρίγωνα τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, αφαιρούμε τις μπαλίτσες από μέσα και τα βουτάμε στο σιρόπι με μια τρυπητή κουτάλα.
Προσοχή δεν θέλουμε να τραβήξουν πολύ σιρόπι.
Το τρίγωνο πρέπει να μείνει τραγανό και να στέκεται όρθιο.
Αλλιώς θα καταλήξουν γαλακτομπούρεκα!
6. Για να τα γεμίσουμε χρησιμοποιούμε είτε κορνέ είτε ένα μικρό κουταλάκι είτε ένα σακουλάκι που θα κόψουμε την άκρη σα κορνέ
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασία Θεοχαροπούλου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”