Συνταγές
Εκπληκτικά σπιτικά και νόστιμα χοιρινά λουκάνικα με πράσο
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3 κιλά κρέας από λαιμό
2 kg πανσέτα
1 kg λίπος
1,5 κιλό πράσα
Εντερακια χοιρινά αλατισμένα.
Από μυρωδικά
3 κουτ σούπας θυμάρι, 3 ρίγανη, 3 τριμμένο μπαχάρι , 3 τριμμένο κύμινο, 3 σκόνη σκόρδου, 3 γλυκιά πάπρικα, 3 μιχ μπαχαρικών για χοιρινό κρέας, αλάτι μπόλικο ,και λίγο μαύρο πιπέρι.!!
Εκτέλεση
Λέτε στο Χασάπη σας να σας κάνει κιμά το κρέας και να σας το περάσει από το πρώτο δόντι της μηχανής, δηλαδή το πιο χονδρό για να έχει χοντρά κομματάκια κρέας μέσα.
Διαλύεται μέσα σε μπλέντερ τα πράσα, ανακατεύετε τα πράσα μαζί με το κρέας σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνετε τα μυρωδικά σας ζυμώνετε πάρα πολύ καλά το κρέας να πάει παντού.
Παίρνετε ένα μικρο κομμάτι από το μείγμα και το τηγανίζετε με λίγο λάδι για να δοκιμάσετε αν είναι εντάξει στα μπαχαρικά, και σύμφωνα με τα γούστα σας συμπληρώνεται εαν χρειαστεί κάτι.
Εάν έχετε δική σας μηχανή περνάτε τα εντεράκια στη μηχανή και τα γεμίζετε
Αλλιώς σε ένα χωνί επαγγελματικό περνάμε το έντερο δένουμε από κάτω και σιγά-σιγά ρίχνουμε το κρέας μέσα και τάπωνουμε με το χέρι μου και τα γέμιζουμε
Δεν τα κάνουμε πάρα πολύ χοντρά για να αργάσουν γρήγορα, τον αέρα που πιάνουν τα λουκάνικα μέσα τον τρυπάτε με μία βελόνα και τρυπάτε πάντα πάνω στο κρέας για να μη σπάσει το έντερο…
Τέλος κρεμάτε τα λουκάνικα σε σκιερό μέρος να παίρνει αέρα συνέχεια, και κάθε μέρα τα γυρίζετε ,γιατί κάτω από το καλάμι εκεί που ακουμπάει μπορεί να σας χαλάσουν … Οπότε τα γυρνάτε κάθε μέρα..
Στο ψήσιμο προτιμάτε το κάρβουνο
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.