Συνταγές
Όνειρο πραγματικά – υπέροχη γαριδομακαρονάδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες – Βάλαμε κατεψυγμένες Νο 1
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/4του μάτσου μαϊντανό
250 γραμ. μικρά ντοματάκια – πομοντόρια
1 ντομάτα στο μπλέντερ
1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά φλώρινας
1 πράσινη πιπεριά αρωματική – σπέτζα
1 κουτ. γλ. κοφτή πάπρικα καυτερή
2- 3 φύλλα δάφνης
100 ml. Μαστίχα Χίου
2 κουτ. σ. ελαιόλαδο – για μεζούρα είχαμε το μαγειρικό κουτάλι
250 γραμ. μακαρόνια – βάλαμε σπαγγέτι Νο 6 ολικής αλεσης
Ανθό αλατιού
Πιπέρι μαύρο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Από το προηγούμενο βράδυ, μεταφέρουμε τις γαρίδες, στην συντήρηση να ξεπαγώσουν, και την άλλη μέρα, τις βάζουμε μέσα σε σουρωτήρι, στον νεροχύτη, να ξεπαγώσουν εντελώς.
Τις ξενερίζουμε, και τις βάζουμε σε πιάτο, να μαριναριστούν, μέσα στην μαστίχα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, σε μικρά καρέ,τα ντοματάκια στην μέση, και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Στον βαθμό 7 με μέγιστη θερμοκρασία το 9, σοτάρουμε με ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαραθούν, και γυαλίσουν, αλατίζουμε, προσθέσουμε τις πιπεριές, το χυμό ντομάτας, την καυτερή πάπρικα, τα πομοντόρια, 1 φύλλο δάφνης, και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για 20 λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό μαζί με 2 φύλλα δάφνης, και μόλις φτάνουν στα τελευταία 5 λεπτα, του χρόνου βρασμού τους, – τα δικά μας έβρασαν στα 1 0 λεπτά – προσθέτουμε στην σάλτσα, τις γαρίδες, μαζί με την μαστίχα της μαρινάδας, και μέρος από τον ζωμό τον μακαρονιών, – που βγάλαμε, με την βοήθεια, πλαστικής κανατούλας μέσα από την κατσαρόλα δίπλα μας – και μαγειρεύουμε τις γαρίδες, μέσα στην σάλτσα για 2 λεπτά.
Τελειώνουμε προσθέτοντας τον μαϊντανό, τα μακαρόνια στραγγισμένα, ανακατεύουμε να ενωθούν, όλα μαζί, σερβίρουμε, και πασπαλίζουμε, με φρεσκοτριμμένο, μαύρο πιπέρι.
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.