Συνταγές
Πολύ ωραία γαριδομακαρονάδα πεντανόστιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες μου (όσες θέλετε, για 2 άτομα έβαλα 16 μεσαίες γαριδούλες) και με τα κεφάλια τους κάνω έναν ζωμό (βράζω για 30 λεπτά).
Αχνίζουμε και σωτάρουμε 1 κρεμμύδι ξερό με κυβάκια κόκκινης πιπεριάς, λίγο πελτέ, 1 πράσινη πιπεριά σε καρεδάκια, αλατοπίπερο και φυσικά τριμμένη φρέσκια ντοματούλα.
Προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό των γαρίδων και βράζω σε χαμηλή φωτιά. Όταν μελώσει, βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά (είναι και διαίτης!!!) και προσθέτουμε τις ωμές γαρίδες για 2 με 3 λεπτά
Έχουμε βράσει τα linguini μου και τα κάνω μπάνιο μέσα στη ροζ σαλτσούλα
Όποιος θέλει βάζει από πάνω κεφαλοτύρι τριμμένο ή τριμμένη μοτσαρέλα
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για το απόλυτο συνοδευτικό που ταιριάζει με τα πάντα! Μανιτάρια με σκόρδο και βούτυρο..
Αν προτιμάτε τις πιο τολμηρές γεύσεις, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κρασί με λεμόνι ή χυμό πορτοκάλι, με ή χωρίς ξύσμα. Όπως και να το κάνετε δεν παίζεται!
Υλικά
4 κ.σ.βούτυρο
1 κ.σ.λάδι
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. μανιτάρια
2 κ.σ. ξηρό λευκό κρασί
1 κ.γ. θυμάρι
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και γίνουν τραγανά στις άκρες.
Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να εξατμισθεί.
Προσθέτουμε το θυμάρι,1 κ.σ.μαϊντανό και σκόρδο.
Μαγειρεύουμε για μισή ώρα.
Στο τέλος ρίχνουμε αλάτι ,πιπέρι και τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Παρακολουθείστε αναλυτικά όλα τα βήματα της συνταγής ΕΔΩ.
Για περισσότερες νόστιμες συνταγές κάνε ΕΓΓΡΑΦΗστο κανάλι “Cafe Delites”!
Καλή επιτυχία σε όσους προσπαθήσουν να δοκιμάσουν τα πιο τέλεια μανιτάρια.