Συνταγές
Γαλακτομπούρεκο χάρμα οφθαλμών!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σιρόπι:
700 gr ζάχαρη 400 γραμμάρια νερό μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού μία φλούδα πορτοκαλί 1 ξύλο κανέλας
μόλις αρχίζει να βράζει μετράμε 5 με 6 λεπτά το κάνουμε πρώτο γιατί θέλουμε να είναι πολύ καλά παγωμένο όταν το ρίξουμε στο ζεστό γλυκό.
Κρέμα
60 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό 40 γραμμάρια κορν φλάουρ 1 λίτρο φρέσκο γάλα 100 γραμμάρια ζάχαρη 3 αυγά 50 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό μία φλούδα πορτοκαλί 1 ξύλο κανέλας
τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
500γρ φύλλο κρούστας για γλυκά
200γρ βούτυρο αγελαδινό για τα φύλλα
Σε ένα ταψί 22άρι με ένα πινέλο και αφού έχω λιώσει Τα 200 γραμμάρια βούτυρο περνάω το ταψί μετά βάζουμε ένα φύλλο ξανά βουτυρώνουμε και αυτό το κάνω για τα επόμενα 7 φύλλα που τα βάζω στο ταψί
ρίχνουμε την κρέμα μου και μετά το παραπανίσιο από τα 7 φύλλα που έχω βάλει τα γυρίζω προς τα μέσα ένα ενα προς την κρέμα βουτυρώνοντας γύρω-γύρω τα φυλλαράκια
μετα βάζουμε τα επόμενα φύλλα από πάνω βουτυρώνοντας πάλι ένα ένα με ένα ψαλίδι κουζίνας κόβω λίγο το παραπανίσιο φύλλο και με τη βοήθεια από ένα κουτάλι γυρίζουμε τα επάνω φύλλα να δηλώσουν καλά από τα κάτω φύλλα χαράζουμε σε κομμάτια βουτυρώνω καλά
ψήνουμε στους 180 για περίπου μία ώρα στον δικό μου φούρνο αυτό εξαρτάται με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας θέλουμε να ψηθούν πολύ καλά τα φύλλα
μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε σιγά-σιγά το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό και ελπίζουμε να έχετε υπομονή να περιμένετε να τραβήξει λίγο το σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.