Συνταγές
Απίθανο γαλακτομπούρεκο – καλή σας απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ευτυχία Μήτσου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακ.φυλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
1 φλ ζάχαρη
180 γρ σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
200 γρ βουτηρο αγελαδος λιωμμένο κρυο για τα φύλλα + 50 γρ για την κρέμα
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Σιρόπι
3 φλ ζάχαρη
3 φλ νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι για να κρυώσει καλά.Βαζουμε όλα τα υλικά και βράζουμε 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού !
Για την κρέμα
Χτυπαμε τα αυγά με την ζάχαρη πολυ καλά να φουσκώσουν προσθέτουμε την βανίλια το ξύσμα και το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματουθουν. Αφήνουμε στην άκρη βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί.Μολις ζεσταθεί παίρνουμε ενα φλιτζάνι από το γάλα και το ανακατέυουμε με το μείγμα των αυγών να ενσωματωθεί μετά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατέυουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα 50 γρ βουτυρο και ανακατέυουμε μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια αφράτη κρέμα.Σε ένα βουτηρομένο ταψάκι 32 εκ βάζουμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτηρώνοντας τα ένα ένα προσθέτουμε την κρέμα την ισιωνω και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτηρωνοντας το κάθε φύλλο. Χαράζουμε ελαφρά .
Ρίχνουμε όλο το υπόλοιπο βουτυρο που περίσσεψε ραντιζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις περίπου μια ώρα ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μόλις βγει από τον φούρνο σιροπιάζουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά
Η Συνταγή είναι από Ευτυχία Μήτσου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.