Συνταγές
Αλμυρά κουλούρια Θεσσαλονίκης…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
500-550 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. Μαγιά ξηρή
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
250 ml νερό χλιαρό
2 κ.σ. βούτυρο (το λιώνουμε)
250 γρ. Κασέρι πικάντικο ή Γραβιέρα
2 σακ. Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό, με την ζάχαρη και την μαγιά… αφήνουμε για 1-2 λεπτά… προσθέτουμε το βούτυρο, λίγο αλεύρι και το αλάτι… ανακατεύουμε….ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, από το τυρί κρατάμε μια χούφτα και προσθέτουμε το υπολοιπο….
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία, μαλακή ζύμη… σκεπάζουμε με 1-2 πετσέτες και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει… σε ένα ταψάκι Ρίχνουμε το τυρί που κρατήσαμε και το σουσαμι…. ανακατεύουμε…
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε ισα μπαλάκια, φτιάχνουμε μπαστούνια, τα ενώνουμε, τα βουτάμε σε νερό και μετά στο σουσάμι και από τις 2 πλευρές… τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα… ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για μισή ώρα περίπου…
Η δόση αυτή βγάζει 10 κουλούρια ανάλογα το μέγεθος…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”