Συνταγές
Έτοιμη και η δική μας μηλόπιτα με κρέμα βανίλιας άχνη και κανέλα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ευρωπη Κασκαλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για ένα ταψί 22 εκατοστά
-2 αυγά
-150 γρ. ζάχαρη
-100 ml. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
-250 γρ. φαρίνα ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις και δύο κτγ. μπέικιν
-1 πρέζα αλάτι (εγώ την παρέβλεψα)
-1/2 κτγ. κανέλα, (εγώ την πασπάλισα από πάνω)
-1 βανίλια
-200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ή γάλα ή μπορείτε να βάλετε μισό- μισό
-2 μεσαία μήλα
-1/4 σταφίδες (προαιρετικά) εγώ δεν έβαλα
Εκτέλεση για το κέικ
Χτυπάω πρώτα τα αυγά με την ζάχαρη σε ένα μπολ βαθύ.
Έπειτα ρίχνουμε το λάδι διαδοχικά το γιαούρτι ή γάλα, έπειτα το αλεύρι και την βανίλια, όλα αυτά τα ανακατεύουμε με το μίξερ και τέλος ρίχνουμε μέσα τα μήλα σε κομμάτια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Σε ένα ταψάκι καλά αλευρολαδωμένο αδειάζετε το μείγμα.
Για την κρέμα
Σε ένα μπολάκι διαλύετε την σκόνη νισεστέ ή το Κάστερ πάουντερ ή το αλεύρι με λίγο από το γάλα που θα βράσετε, έπειτα το ρίχνετε στο κατσαρόλι και μόλις αρχίσει να σφίγγει το κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα μια κάψουλα βανίλια. (Ο βρασμός σε δυνατή προς μέτρια ένταση).
Αφού λίγο πήξει την ρίχνετε επάνω στο μείγμα του κέικ με ένα κουτάλι ή με σακούλα ζαχαροπλαστικής. Ψήνετε στους βαθμούς που σας έγραψα παρακάτω. Και όταν την βγάλετε αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα.
Για την κρέμα
-250 γρ. γάλα
-2 κτσ. ζάχαρη (25 γρ.)
-2 κτσ. custard powder ή νισεστέ ή αλεύρι κοσκινισμένο, (στα 25 γρ.)
-1 κάψουλα βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το νισεστέ ή το αλεύρι ή το custard powder οποία βάλετε από αυτά, το διαλύουμε πρώτα σε λίγο γάλα από αυτό που θα βράσετε.
Ψήσιμο στο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Κάπου ενδιάμεσα στο ψήσιμο την βγάζετε και την σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να μην σας καεί.
Η συνταγή είναι από Ευρωπη Κασκαλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.