Συνταγές
Έτοιμα τα τσουρέκια – Γίνονται τέλεια αφράτα και πολύ μυρωδάτα
Η Συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3 κιλά αλεύρι
10 αυγά
700 γρ γάλα
400 γρ φυτινη
1 κιλό ζάχαρη
10 γρ κουκαλε αλεσμένο
10 γρ μαχλεπι αλεσμένο
8 γρ μαστίχα Χίου αλεσμένη
1 Μπέικιν
250 γρ μαγιά νωπή
Εκτέλεση
Αναπιαζουμε την μαγιά με 11/2 ποτήρι νερό
500 γρ αλεύρι ανάβουμε το φούρνο στο 50 και την τοποθετούμε μέσα στο φούρνο για να φουσκώσει γρήγορα, φουσκώνει σε μισή ώρα
Βάζουμε το αλεύρι ριχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεβουμε, ανοίγουμε μια λακκούβα ρίχνουμε τη μαγιά το γάλα ζεστό με την ζάχαρη τα αυγά χωρισμένα
ζυμωνουμε σιγά σιγά ρίχνοντας το βούτυρο σταδιακά διπλονουμε ζυμωνουμε και ουτο κάθε εξής μέχρι να τελειώσει το βούτυρο
το αφήνουμε να φουσκώσει να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος τα πλάθουμε και τα ξανασκεπαζουμε για άλλα 30 λεπτά περίπου τα αληφουμε με αυγό και βάζουμε αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ανάλογα την κουζίνα.
Η Συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει τα πιο νόστιμα πιάτα.
Ανακαλύψτε τώρα συνταγές για όλα τα γούστα!
Είναι από τις συνταγές που φτιάχνονται όλο τον χρόνο – Πασχαλινά κρητικά τσουρεκάκια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Zafeiropoulou Aspasia”
Υλικά
640 γρ φυτίνη
2 ποτήρια ζάχαρη(220ml)
3 αυγά ολόκληρα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γ σόδα
2-3 βανίλιες
1 κιλό αλεύρι (+150 γρ παραπάνω βάλαμε εμείς)
1 κρόκο αυγού+ λίγο νερό για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά στην ζάχαρη με την φυτίνη μέχρι το μειγμα μας να γίνει αφράτο και να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα,ένα .Βάζουμε τις βανίλιες,και το κονιάκ που μέσα έχουμε ρίξει την σόδα.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και κάνουμε σχήματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμούς αντιστάσεις για 30 λεπτά. Αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Η συνταγη βγάζει 5-6 ταψιά του φούρνου στα σχέδια που κάναμε εμείς.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Zafeiropoulou Aspasia”