Γλυκα
Ένα τσίζκεικ διαφορετικό, μοιάζει με παντεσπάνι, αλλά είναι πολύ ελαφρύ και αφράτο – τσίζκεικ ιαπωνέζικο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Sotiropoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250γρ τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
60 γρ βούτυρο
100 ml γάλα
6 αυγά
40 γρ αλεύρι
40 γρ κορν φλάουρ
100 γρ Χ ζάχαρη
15 ml χυμό λεμονιού
1/3 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
Αλάτι
2 βανίλιες
Ξύσμα λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συγκεντρώνουμε όλα τά υλικά, χωρίζουμε τά αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
Ετοιμάζουμε την φόρμα, στρώνουμε τόν πάτο με λαδόκολλα και κάνουμε με λαδόκολλα τοίχο αρκετά ψηλό από τά τοιχώματα της φόρμας, για να κολλάει η λαδόκολλα, αλείφουμε την φόρμα με λίγο βούτυρο.
Σε μπεν μαρι ανακατεύουμε το γάλα, το τυρί και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν, αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ κοσκινισμένα. Χτυπάμε τά ασπράδια με το χυμό λεμονιού, το ξύδι, βανίλιες και λίγο αλάτι, την ζάχαρη σε τρεις δόσεις σε σφιχτή μαρέγκα, την προσθέτουμε σε τρεις δόσεις στο μίγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ απαλά, διπλώνουμε από κάτω προς τα πάνω.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μισή ώρα και για άλλα 50 με 60 λεπτά στους 145 βαθμούς. Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μέσα για 10 λεπτά, μετά ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου για αλλά 20 λεπτά, μετά βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε άλλη μισή ώρα πριν βγάλουμε το γλυκό από την φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει στην σχάρα.
Μοιάζει περίπλοκο, αλλά δεν είναι, μη το φοβάστε, απλά θέλει οργάνωση, τα υλικά είναι λίγα και προσιτά.
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές συνταγές, μπορείτε να δείτε τόν τρόπο αναλυτικά.
Καί κάτι σημαντικό, την φόρμα την τοποθετούμε σε ταψί με ζεστό νερό, ή αν η φόρμα είναι τσερκι, απλά τοποθετούμε ένα ταψακι με νερό στο πάτο του φούρνου.
Η Συνταγή είναι από Olga Sotiropoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.