Συνταγές
Ένα νηστίσιμο γλυκό που κρατάει αρκετές μέρες και εκτός ψυγείου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Κατερινα Στεργιου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Ένα κιλό Κανταιφι
Μισό κιλό καρύδια ψιλοκομμένα
Δύο κούπες Ηλιέλαιο
Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Τέσσερις κουταλιές της σούπας φρυγανιά
Σιρόπι
Δύο κιλά ζάχαρη
Δύο λίτρα νερό
Δύο κουταλιές της σούπας γλυκόζη
Δύο βανίλιες
Φλούδα λεμονιού
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε το σιρόπι για δέκα λεπτά και στο τελείωμα προσθέτουμε τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού τα αφήνουμε τα κρυώσει
Ανοίγουμε το κανταΐφι. Καλά με λαδομενα τα χέρια μας
Περνούμε μια ποσότητα μικρή προσθέτουμε το από μια κουταλιά από τα καρύδια που έχουμε ψηλοκοψη και τα υπόλοιπα υλικά και τυλίγουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο. Στην αντίσταση στους 150 βαθμούς μέχρι να πάρει. Ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Σιρόπιαζουμε ζεστό το γλυκό κρύο το σιρόπι.
Αν θέλουμε το σερβίρουμε και με φυστίκι Αιγίνης.
Νόστιμη συνταγή από “Κατερινα Στεργιου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Αν σου άρεσε η συνταγή δες άλλη μία για υπέροχο, λαχταριστό και νηστίσιμο κέικ – με γκαζόζα και ινδοκάρυδο
Το πιο αφράτο κέικ χωρίς αυγά γάλα και βούτυρο.
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κούπα σπορέλαιο/ ηλιέλαιο
1 1/3 κούπας ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα λεμόνι/ πορτοκάλι
1 κούπα ινδοκάρυδο
3 1/2 κούπας αλεύρι γοχ κοσκινισμένο
1 κούπα γκαζόζα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ( 20 γραμμάρια)
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ
Σέ μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη να γίνει μία κρέμα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο τέλος το μίγμα με αλεύρι.
Βάζουμε βιτάμ σε μια φόρμα 24 εκ. και αλευρώνουμε . Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στ. 180° σε αντιστασης για 50 λεπτά μπορεί και λίγο παραπάνω. Όταν ψηθεί αφήνουμε 10 λεπτά και αναποδογύριζουμε όταν κρυώσει βάζουμε γλάσο
Γλάσο
Ανακατεύουμε 2 κσ κακάο με 1/2 κούπα ζάχαρη ρίχνουμε 4 κσ νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, όταν πήξει ρίχνουμε 1κσ λάδι ελαφρύ και 1 κσ μέλι αν θέλουμε .
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.