Συνταγές
Κουνουπίδι γιαχνιστο με πατάτες και καρότο…
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 κουνουπίδι κανονικό σε μέγεθος κομμένο σε τούφες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα στο χέρι
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καροτο τριμμένο
4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τρία
2 φύλλα δάφνης
Μαϊντανό η άνηθο η σέλινο
Πιπεριές πολύχρωμες μια χούφτα κομμένες σε ρομβους
1 κούπα χυμό ντομάτας
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
Αλάτι-πιπέρι
Ρίγανη
Χυμό ένος λεμόνιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκορδο και σοτάρουμε. Έπειτα ρίχνουμε τις Πιπεριές, το τριμμένο καρότο,τις πατάτες, το μαϊντανό και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε δυο τρεις φορές.
Κατόπιν προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και αφήνουμε 3′-4’λεπτά να πάρουν μια βράσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 μεγαλες κούπες ζεστό νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουνε σε σιγανή φωτια να βράσει μέχρι να εχουν ψηθεί οι πατάτες, περίπου 20′-30′ λεπτα.
Προσθέτουμε τις τούφες κουνουπιδιου ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο με κλειστό καπάκι μέχρι να ψηθεί το κουνουπίδι.
Σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι, ελιές, φέτα αν δε νηστεύουμε, φρέσκο ψωμί και κόκκινο κρασί ξηρό και απολαμβάνουμε…
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχη ομελέτα με κουνουπίδι και λουκάνικα.
Δοκιμάστε αυτή την πολύ γευστική ομελέτα. Το κουνουπίδι κάνει την διαφορά..
ΥΛΙΚΑ
3 πατάτες
4 αυγά
350 gr κουνουπίδι (χωρίς τα κοτσάνια)
2 λουκάνικα φρανκφούρτης
150 ml γάλα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζουμε τις πατάτες και προσθέτουμε όταν αυτές είναι μισοτηγανισμένες, τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και τα κομμάτια από το κουνουπίδι. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να τηγανιστούν σε μέτρια θερμοκρασία.
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Μόλις τηγανιστούν τα λαχανικά μας, συμπληρώνουμε το μίγμα των αυγών στο τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία.
Όταν ψηθεί από τη μία μεριά, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα μας χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο πιάτο και με μεγάλη προσοχή ώστε να μην τη διαλύσουμε. Την αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη μεριά και στην συνέχεια τη σερβίρουμε.
Οι μικροί μας φίλοι δεν θα μπορούν να ξεχωρίσουν το κουνουπίδι από τις πατάτες, και θα φάνε την ομελέτα με μεγάλη ευκολία!