Συνταγές
Κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα αβγολεμονο που μυρίζουν μαμά και σπίτι
Η Συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και κρατάμε το εσωτερικό για κολοκυθοκεφτέδες.
Σωτάρουμε φρέσκα κρεμμυδάκια και ένα ξερό κρεμμύδι, βάζουμε τον κιμά, άνιθο και δυόσμο και ρίχνουμε 3 κούπες ρύζι Καρολίνα, αλατοπίπερο, ζωμό λαχανικών και 3 κούπες νερό.
Μόλις ψηθεί, γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε ελαιόλαδο μόνο βάζουμε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε μια ώρα στους 180 βαθμούς.
Σάλτσα αυγολέμονο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό, μόλις αρχίσει να βράζει, βάζω 3 κτσ. κορν φλάουρ σε ένα φλιτζάνι με κρύο νερό.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και γίνεται ένα σφιχτό μείγμα, βάζουμε αλατοπίπερο, 1 κτσ. βούτυρο, και 2 αβγά.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο χυμό λεμονιού, το ρίχνουμε στο ταψί.
Περιμένουμε να κρυώσει για να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Η Συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε Κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο σαν τηγανιτοί
Υλικά
2 κολοκυθάκια
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 αυγό
Αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε λωρίδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, το μαϊντανό και το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ύστερα πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.