Συνταγές
Ωραιότατο φαγητό αγαπημένο και νόστιμο.. κεφτεδάκια με πατάτες στον φούρνο
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
αφού καθάρισουμε και κοψουμε ενάμιση κιλό πατάτες έριξα ελαιόλαδο μισό ξερο κρεμμύδι αλάτι πιπέρι ρίγανη και λίγο κουρκουμά τα ανακάτεψουμε καλά και τα βαλουμε στη μία πλευρά από το ταψί μου
Για τα κεφτεδάκια βαλουμε ένα κιλό κιμά ανάμεικτο αλάτι πιπέρι 1 αυγό ,ρίγανη ,2 κουταλιές της σούπας μπάρμπεκιου σως, λίγο ούζο ,στο multi βαλουμε 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ,λίγα κομματάκια πιπεριά πορτοκαλι ,τρία παξιμάδια ,μαϊντανό, και δυόσμο ,2 σκελίδες σκόρδο
αφού τα πέρασα απο το multi έριξα αυτό το δείγμα στο κιμά μαζί με λίγο ελαιόλαδο ανακάτεψουμε καλά και τα άφησα στο ψυγείο και περίπου μία ώρα δωσουμε σχήμα στα κεφτεδάκια
πρόσθεσουμε και δύο ποτήρια νερό και τα έβαλα στο φούρνο τους 180
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πατάτες ψημένες στο φούρνο τυλιγμένες με μπέικον.
Υλικά
700 γρ. μικρές πατάτες
500 γρ. φέτες μπέικον
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
Για το ντιπ (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1-2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά τις πατάτες.
2
Τυλίγουμε κάθε πατάτα με μισή φέτα μπέικον και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
3
Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν (τσεκάρουμε με ένα πιρούνι) και να γίνει τραγανό το μπέικον, περίπου 40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους).
4
Στο μεταξύ σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντιπ.
5
Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με μαϊντανό και τις σερβίρουμε με το ντιπ.
Δείτε περισσότερα : pasmageirevontas