Συνταγές
Γρήγορη Αλευρόπιτα με φέτα όπως την φτιάχνουν στα Ζαγοροχώρια
Η Συνταγή είναι της κ. Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα :
1 ποτήρι αλεύρι κσλαμποκισιο,
1 ποτήρι αλεύρι κίτρινο,
1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
3 αυγα,
1 γιαούρτι,
1 κουταλιά γεμάτη ξηρή μαγια,
λιγο αλατι,
500 γρ φέτα,
βούτυρο ή ηλιέλαιο ή φυτινη,
χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπωλ βαζουμε την μαγια, λιγη ζαχαρη, δυο κουταλιές αλεύρι και χλιαρό νερό για να κάνουμε έναν χυλό.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός φετας, και χλιαρό νερό για να κάνουμε έναν χυλό ούτε σφιχτο ούτε αραιο.
Τελος ριχνουμε την φετα σε κυβακια. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και ρίχνουμε τον χυλο.
Σκορπιζουμε στην επιφάνεια της πίτας λίγη φέτα και κομματακια βούτυρο.
Αφήνουμε (προαιρετικα) μισή ώρα να φουσκώσει.
Ψηνουμε στους 180 μέχρι να ροδισει
Η Συνταγή είναι της κ. Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.