Συνταγές
Αφράτο ρεβανί με αλεύρι που θυμίζει κάτι από τα παλιά!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
5 αυγα,
50 γρ ζαχαρη,
200 ml γαλα φρεσκο,
200 ml σπορελαιο,
ξυσμα.ενος πορτοκαλιου,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
480 γρ αλευρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιχτη μαρεγκα
Χτυπαμε τους κροκους με.την ζαχαρη
Ριχνουμε.σιγα σιγα.γαλα-σπορελαιο-ξυσμα
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε το αλευρι-μπεικιν και ανακατευουμε απαλα με μαριζ
Τελος προσθετουμε.την μαρεγκα και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα μεχρι να ενσωματωθουν
Τοποθετουμε το μιγμα στο ταψι η πυρεξ και ψηνουμε στους.180 βαθμους προθερμασμενο για 30 λεπτα αναμμενο και 10 λεπτα.σβησμενο φουρνο
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε.2 μιση πητηρια νερου νερο με 2 μιση ποτηρια νερου ζαχαρη μισο χυμο λεμονιου για 4 λεπτα
Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο ζεστο σιροπι με κουταλα.σιγα σιγα!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.