Συνταγές
Αφράτη πεντανόστιμη κερασόπιτα να συνοδεύσει τον καφέ μας
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
2 αυγα
150 γρ.ζαχαρη
120 γρ.βουτηρο
7 κ.σ.γαλα.
1 βανηλια
Ξυσμα απο ενα λεμονι
Αλευρι γ.ο.χ.400 γρ.
1 κ.γ.μπεικην.
Κερασια (αφαιρουμε το κουκουτσι)
Εκτέλεση
Χτυπαμε τα αυγα να αφρατεψουν ,προσθετουμε την ζαχαρη,χτυπαμε +βουτηρο+γαλα και τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.
Στρωνουμε στο ταψι μας λαδοκολλα.Ριχνουμε το μειγμα και τοποθετουμε περιμετρικα τα κερασια.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να παρει χρωμα.Περιπου 35 με 40 λεπτα.Αναλογα τον φουρνο.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για ΠΙΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ !
ΥΛΙΚΑ
3 αχλάδια
1/4 κουτ. αλάτι
4 αυγά
160 g ζάχαρη
10 g σκόνης μπέκιν πάουντερ
130 γραμμάρια βούτυρο
180 γραμμάρια αλεύρι
30 ml νερού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.- Πλένουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
2.- Λυώνουμε 30 γραμμάρια βουτύρου. Προσθέτουμε σε αυτό 60 γρ.ζάχαρη , νερό και συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
3.- Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε τα αχλάδια. Θα πρέπει να καραμελοποιηθούν και να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.
4.- Ανακατεύουμε στο μιξερ τους κρόκους αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη και αλάτι.
5.- Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
6.-Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Και πάνω από τη ζύμη τα καραμελωμένα αχλάδια.
7.- Ψήνουμε το κέικ για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C.