Συνταγές
Ωραιότατη κερασόπιτα όπως πάντα
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλενουμε και καθαριζουμε τα κερασια απο τα κουκουτσια και τα τοποθετουμε σε σουρωτηρη
Βουτυρωνουμε παρα πολυ καλα το ταψι μας η το πυρεξ μας(26ν) και το αλευρωνουμε παρα πολυ καλα
Τοποθετουμε τα κερασια ολα στην σειρα (1σειρα)!Βαζουμε στο μπολ 4 αυγα και 100 γρ ζαχαρη και ανακατευουμε με συρμα
Ριχνουμε 200 γρ αλευρι και ανακατευουμε
Ριχνουμε 240 γρ γαλα(1 κουπα)2 κουταλιες βουτυρο λιωμενο 1 βανιλια,1 φακελακι μπεικιν παουντερ και ανακατευουμε
Εχουμε ενα.ωραιο χυλο!Ριχνουμε το χυλο πανω στα κερασια
Το αφηνουμε 5 λεπτα!Και στην συνεχεια το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 45 λεπτα αναμμενο και 10 λεπτα.σβησμενο
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Κλαφουτί: Ένα εύκολο γλυκό με κεράσια
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κεράσια, καλά πλυμένα και χωρίς κουκούτσι
4 αυγά
6 κ.σ. καστανή ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού γάλα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κ.γ σκόνη βανιλια
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
λίγο βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κεράσια με 2 κουταλιές από τη ζάχαρη, ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε έτσι για μισή ώρα περίπου.
2. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι για τάρτα. Απλώνουμε μέσα τα κεράσια ώστε να καλύψουν όλο τον πάτο του ταψιού
3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια, τα αυγά και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
4. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό πάνω από τα κεράσια του ταψιού (προσεκτικά ώστε να μην τα μετακινήσουμε) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι το γλυκό να ροδίσει.
5. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
arttable.gr