Συνταγές
-Ένα κομμάτι με τον καφέ μου παρακαλώ! Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην κερασόπιτα
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γραμ ζάχαρη
6 αυγά
250 γραμ βούτυρο
80 γρ ινδοκαρυδο
110 γραμ αλεύρι απ
1φακελακι μπεικιν
250 γραμ κεράσια
8 κουτ.μαρμελαδα κερασι
χυμό απο 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. Χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να γίνει ανοιχτόχρωμο.
Προσθέτουμε το καλά μαλακωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ενιαίο.
Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την προσθέτω προσεκτικά το μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, με μεγάλες και απαλές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ισιώνω την επιφάνεια, στην οποία απλώνω με μια σπάτουλα τη μισή μαρμελάδα, προσεκτικά, για να μην βυθιστεί στο μείγμα.
Ψήνουμε το γλυκό για 10 λεπτά. Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και απλώνουμε τα κεράσια πάνω στη μαρμελάδα. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 40 – 50 λεπτά.
Αφήνουμε την κερασόπιτα να κρυώσει αρκετά ώστε να γίνει χλιαρή και την ξεφορμάρουμε .
Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα σε ένα μπρίκι για 2 – 3 λεπτά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύω και περιχύνουμε τη ζεστή κερασόπιτα.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.