Google Translate EnglishGermanGreek

Η Συνταγή είναι από κ. Maria Kesidou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Υλικά:
1 λίτρο γάλα
130γρ.σιμιγδάλι ψιλό
195γρ.ζάχαρη
125γρ.βούτυρο
2 αβγά
2 βανίλιες

Για το σιρόπι:
390γρ.ζάχαρη
325γρ.νερό
φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.

Την βγάζουμε απ’ το μάτι και την αφήνω να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας συχνά(για να μην κάνει πέτσα).

Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε, μαζί με τη βανίλια.

Βουτυρώνουμε τα μπολάκια που έχω για τα κεκάκια (ή ένα μεγάλο ταψί αν δεν θέλω ατομικά) κ απτο ένα φύλλο κόβουμε το μισό,το βάζουμε στο μπολάκι κ προσθέτουμε την κρέμα..

Ψήνουμε στους 180°c πάνω-κάτω για

40 – 45’(αναλόγως τον φούρνο).

Όσο ψήνονται, ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βγάζουμε τα γαλακτομπουρεκάκια απ’ το φούρνο και όπως είναι ζεστά, τα τρυπάμε με οδοντογλυφίδες και ρίχνουμε πάνω τους το κρύο σιρόπι.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Maria Kesidou“Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.