Συνταγές
Θαυμάσια φτιαγμένα, όμορφα και σίγουρα γευστικότατα Cinnamon rolls
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γραμ αλεύρι 250 γραμ γάλα ,,30 γραμ μαγιά νωπή ,,50 γραμ βούτυρο ,, 60 γραμ ζάχαρη 1αυγο
ΕΚΤΕΣΛΕΣΗ
ΣΤΟ ΧΛΙΑΡΟ γάλα διαλύουμε την μαγια με μια κουτ ζάχαρη και λίγο αλεύρι σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κ αφήνουμε να ενεργοποιηθεί Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε στον κάδο την υπόλοιπη. ζαχαρη το αυγό
τέλος το βούτυρο Ζυμώνουμε και όταν γίνει μια όμορφη ζύμη σκεπάζουμε κ αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30- 40 λεπτά
Ανοιγουμε σε ορθογώνιο φύλλο και κάνουμε επάλειψη με μίγμα (150 γραμ βούτυρο ,εγώ βάζω αγελαδινό και 1/2κούπα ζάχαρη Καστάνη με κανέλα ,περίπου 20 γραμ κανέλα )
Τυλιγουμε σε ρόλο κόβουμε και τοποθετούμε σε ταψί λίγο αραιά γιατι θα φουσκώσουν
Σκεπάζουμε πάλι με πετσετα κ αφήνουμε να φουσκώσουν Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30’ λεπτά ΓΛΑΣΟ 1κουπακι Φιλαδέλφεια τυρί κρεμα ,,3κουτ σουπας άχνη ,,2 κουτ γάλα ,,το μίγμα το χτυπάμε καλά κ κάνουμε επάλειψη
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για μήλα ψητά στο φούρνο με κανέλα και σταφίδα
Υλικά για 2-4 άτομα
4 κόκκινα μεγάλα μήλα
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Από 1 ρίζα τζίντζερ ελάχιστη τριμμένη (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
1 -2 ξυλάκια κανέλας ή 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
100 γραμμάρια αμύγδαλα σε νιφάδες
100 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
προαιρετικά 2 κουβερτούρες
Εκτέλεση
Σε ένα καθαρό μπολ βάζετε ένα – ένα τα μήλα και τα καθαρίζετε ολόκληρα.
Τα βάζετε σε ένα ταψί και τα περιχύνετε με το χυμό πορτοκαλιού, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, το κόκκινο κρασί και την κανέλα.
Έπειτα ρίχνετε τα ξύλα κανέλας στον κρασοχυμό και θρυμματίζετε τη ρίζα τζίντζερ πάνω στα μήλα.
Τα βάζετε στο ταψί και αφήνετε τα μήλα να ψηθούν για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (πάνω – κάτω).
Αφού τα βγάλετε από το φούρνο λιώνετε αν θέλετε κουβερτούρα σε μπέν μαρί και περιχύνετε τα μήλα.
από: mamamou.com.cy