Γλυκα
Ήρθαν τα πιο σοκολατένια Cinnamon Rolls…. σκέτος πειρασμός!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
3 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ + 1-2 κ.σ αν χρειαστεί να προσθέσετε (455g +)
1/2 κούπα κακάο σκόνη (50g)
1 κ.γ αλάτι (6g)
1 κ.γ σκόνη espresso ή στιγμιαίο καφέ (2g)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8g)
1 κούπα γάλα φρέσκο (245ml)
1/2 κούπα ζάχαρη (100g)
1/4 κούπα βούτυρο ανάλατο λιωμένο και κρύο (56g)
1 μεγάλο αυγό (56g)
Για την γέμιση
2/3 κούπα ζάχαρη καστανή (133g)
2 κ.σ κακάο (14g)
1 κ.γ κανέλα (3g)
1/4 κούπα βούτυρο (56g)
Για τo γλάσο
1 κ.σ βούτυρο (8g)
2/3 κούπα σοκολάτα σε κομμάτια (120g)
3 κ.σ γάλα φρέσκο (45g)
1 κούπα ζάχαρη άχνη (125g)
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 90°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ αναμιγνύουμε 3 1/2 κούπες αλεύρι, το κακάο, την μαγιά, τον καφέ και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε 1 κούπα γάλα, 1/4 κούπα μαλακό βούτυρο και 1/2 κούπα ζάχαρη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 60-90 δευτερόλεπτα να γίνει ενα χλιαρό μείγμα.
Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το ζεστό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι, και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο.
Προσθέτουμε το αυγό, το μείγμα θα κολλάει.
Συνεχίζουμε το χτύπημα 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη.
Ενώ ανακατεύουμε προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλεύρι μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα πλαϊνά και μαζευτεί γύρω από τον γάντζο.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, ανοίγουμε την ζύμη 35x45cm και πάχος 1/2 cm.
Απλώνουμε στη επιφάνεια την 1/2 κούπα βούτυρο αφήνοντας ενα δάχτυλο στην μακριά πλευρά χωρίς βούτυρο.
Φτιάχνουμε την γέμιση ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε επάνω το μείγμα της γέμισης. Πιέζουμε με μια σπάτουλα να κολλήσει.
Κάνουμε ρολό προς της πλευρά που δεν έχουμε βάλλει βούτυρο.
Κόβουμε το ρολό σε 9 ίσα κομμάτια (με οδοντικό νήμα ή σπάγκο) και τοποθετούμε τα κομμάτια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Σβήνουμε τον φούρνο!
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για 30 λεπτά- 1 ώρα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και ανάβουμε στους 180°C.
Ψήνουμε για 26-32 λεπτά στις αντιστάσεις.
Για το γλάσο:
Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο, την σοκολάτα, το γάλα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την άχνη και την βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσουν τα ρολάκια και ρίχνουμε το γλάσο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”