Συνταγές
Νομίζω την μυρίζω… Ξεχωριστή μηλόπιτα με cinnamon rolls και με κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε 180 γρ. χλιαρό γάλα 100 γρ. ζάχαρη και διαλύουμε ένα φακελάκι μαγιά στιγμής. Το αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 αυγά και ανακατεύουμε, ρίχνουμε 80 γρ. λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε 500 γρ.( μπορεί και λίγο παραπάνω θα φανεί στο ζύμωμα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ένα κ.γ. αλάτι.
Ζυμωνουνε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα να φουσκώσει.
Αφού περάσει η ώρα χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε σε δύο λεπτά ορθογώνια φύλλα . Αλοιφουμε κάθε φύλλο λιωμένο βούτυρο πασπαλιζουμε με μπόλικη καστανή ζάχαρη και αρκετή κανέλα.
Τα τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια περίπου 2 εκατοστά.
Καλύπτουμε την βάση και τα τοιχώματα ενός στρογγυλού ταψιού Νο 24 με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε στα τοιχώματα όρθια τα ρολακια και στην βάση κανονικά.
Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Τα ρολακια που περισσεύουν τα αφήνουμε στην άκρη .
Σε ένα κατσαρολακι ανακατεύουμε καλά ένα αυγό, 50 γρ ζάχαρη, 2 βανιλιες, 2 κ.σ. κορν φλάουρ και στη συνέχεια ρίχνουμε και ανακατεύουμε 300 γρ. γάλα.
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αφού πήξει την κατεβάζουμε από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτά κομμάτια δύο μήλα και τα ανακατεύουμε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής που κάναμε.
Περνούμε το ταψακι μας με τα cinnamon rolls και αδειάζουμε την κρέμα μας ,πασπαλιζουμε με αμύγδαλο φιλέ και τοποθετούμε από πάνω τα ρολακια που αφήσαμε στην άκρη.
Με ένα πινέλο τα αλοιφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμαμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου.
Για το γλάσο ανακατεύουμε 50 γρ. τυρί κρέμα με 20 γρ. άχνη μία βανίλια και 3 κ.σ. γάλα.
Αφού ψηθεί η μηλόπιτα την περιχινουμε με το γλάσο.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.