Ρολάκια κανέλας , ιδανική συνοδεία για το τσάι σας ή το καφεδάκι με τους φίλους σας!! Δοκιμάστε τα και δε θα χάσετε!!!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- μισό φλιτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει μία κουταλιά σούπας μέλι
- Ένα σφηνάκι καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά , μέχρι να προκύψει μια αφράτη και απαλή ζύμη.
Αν χρειαστεί διορθώνουμε , προσθέτοντας λίγο αλεύρι ή νερό.
Αφήνουμε να φουσκώσει μισή ώρα, ανοίγουμε φύλλο πάχους ενός εκατοστού σε αλευρωμένη επιφάνεια, βουτυρώνουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη, κανέλα και τρούφα. Ρολάρουμε και κόβουμε σε φετάκια , απλώνουμε τα ρολλάκια μας σε ταψί με λαδόκολλα , τους δίνουμε 15 λεπτά ακόμα να φουσκώσουν και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα, προθερμασμένο φούρνο.
Ζεστά ζεστά μόλις βγούν , τα περιχύνουμε με αραιωμένη μαρμελάδα βερίκοκο ή κορόμηλο!!
Georgia’s Deli από τις Χρυσοχέρες !