Συνταγές
Εύκολο Ραβανί με σιμιγδάλι, γιαούρτι και καρύδα (Πολύ Νόστιμο)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα φτιάχνουμε ένα λαχταριστό ραβανί, όπως το έφτιαχνε η γιαγιά στο χωρίο! Είναι αφράτο και ζουμερό και μπορείς να το συνδυάσεις και με μία μπάλα παγωτού!
Υλικά
Για το Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
2 βανίλιες
Για το κέικ Ραβανί
6 αυγά
150 γρ ζάχαρη
200 ml σπορέλαιο
400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
25 ml κονιάκ
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
300 γρ σιμιγδάλι χοντρό
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μπέικιν
50 γρ καρύδα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό σε ένα κατσαρολάκι για να βράσουν για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Συνεχίζουμε με το ραβανί. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Κατόπιν, προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Αρωματίζουμε με το κονιάκ, τις βανίλιες και το ξύσμα.
Έπειτα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέικιν πάουντερ και δουλεύουμε.
Τέλος ενσωματώνουμε την τριμμένη καρύδα.
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και περασμένο με σιμιγδάλι ταψί 30 εκατοστών, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσο το γλυκό είναι καυτό το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Το ραβανί μας είναι έτοιμο! Δεν έχετε δοκιμάσει πιο νόστιμο και αφράτο! Σερβίρουμε μετά από 6 ώρες.
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!