Γλυκα
ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΡΥΔΑ! ΡΑΒΑΝΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΑΦΡΟΣ ΣΑΝ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΟΛΦΩ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Tι λαχταριστ;o ραβανί σκέτος αφρός που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι είναι αυτό! – Από τα πιο νόστιμα γλυκά το ΡΑΒΑΝΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ που έχετε φτιάξει ποτέ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
για το ραβανί
– 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-1,5 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
-7 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
-7 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ
-7 κουταλιές ηλιέλαιο
-5 κουταλιές ινδικής καρύδας
-3 κουταλιές γεμάτες γιαούρτι
-1 βανιλέτα
-1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
-1 κουταλιά λικέρ ινδικής
-3 κουταλάκια μπέικιν
για το σιρόπι
-2 κούπες του νες νερό
-2 κούπες του νες ζάχαρη
-1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
για την επικάλυψη
-γκαρνί ή σαντιγί ή μορφάτ
-προαιρετικά ινδική καρύδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρι μέχρι να αφρατέψουν.
Αδειάζουμε κατόπιν στον κάδο του μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για περίπου 3 έως 4 λεπτά.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι διαστάσεων 20Χ20 εκατοστά, αφού πρώτα το έχουμε βουυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου, στις αντιστάσεις για 35 έως 40 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά σε μία κατσαρόλα για 7 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το ραβανί από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει καλά και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.
Για την επικάλυψη μπορούμε να πασπαλίσουμε με ινδική καρύδα και να χρησιμοποιήσουμε γκαρνί ή σαντιγύ ή μορφάτ.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι και δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο..
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τΟ πιο λαχταριστΌ “ΡΑΒΑΝΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ” ever!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού