Γλυκα
Πανεύκολα κεράσματα ινδοκαρυδάτα με μαρμελάδα σιροπιαστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Mama cucina.gr”.
Υλικά
200 γρ βούτυρο
100 γραμ ινδοκάρυδο
2 αυγά
1 φλιτζάνι μαρμελάδα μήλο η ότι μας αρέσει
3 κουταλιές ζάχαρη
1/2 φλιτζ τσαγ ηλιελαιο
μισό φακελάκι μπέικιν
450 – 500 γρ αλεύρι
για το σιρόπι
800 γρ ζάχαρη
600 ml νερό
δύο φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυροπου είναι σε θερμοκρασία δωματίου με τα αυγά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι και το γάλα. Προσθέστε την καρύδα, το μισό μπέικιν και λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη σε μέγεθος μικρού μανταρινιού και τα πλάθουμε ,και χαράσουμε με ενα μαχαίρι την επιφάνεια.Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε, να έχουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.Όσο ψήνονται φτιάχνουμε το σιρόπι ,απο την στιγμή που θα πάρει βράση το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε για πέντε λεπτά και μετά τα περιχύνουμε με μια κουτάλα με το ζεστό σιρόπι. Μόλις το τραβήξουν συνεχίζουμε, είναι σημαντικό να ρίξουμε σιγά σιγά το σιρόπι, και όχι όλο μαζί . Οταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Η Συνταγή είναι από “Mama cucina.gr”.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.