Συνταγές
Έλατε να φτιάξουμε ένα ζουμερό, αφράτο, πεντανόστιμο γλυκό ινδοκάρυδο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Αλευρι 1 φλ. μαλακό κοσκινισμένο
Σιμιγδαλι 1 φλ. χοντρό
Βουτυρο 1 φλ. σε θερμοκρασία δωματίου
Ζαχαρη 1 φλ.
Ινδοκαρυδο 1 φλ.
Γιαουρτι 1 κεσεδάκι (200 γραμ.)
Αυγα 4 (χωρισμένα) σε θερμοκρασία δωματίου
Μπέικιν Πάουντερ 1 φακελάκι (20 γραμ.)
Βανίλια 2
Λεμονι ξύσμα από ένα μεγάλο
Για το σιρόπι
Νερό 3 ποτήρια
Ζαχαρη 2 ποτήρια
Λεμονι φλούδα
Καρύδα 1 φλ. για το γαρνίρισμα.
Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5 με 6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε έναν, έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μείγμα. Μέτα προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το ινδοκάρυδο συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι
Συνεχίζουμε αδειάζοντας το μείγμα μας, σε στρογγυλό ταψί των 30 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο.
Με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού στρώνουμε την επιφάνεια. Τέλος ψήνουμε την πίτα ινδοκάρυδο στους 170 βαθμούς στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά, ώσπου να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, όπως είναι καυτό το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με κουτάλα με το καυτό σιρόπι. Τέλος πασπαλίζουμε με την καρύδα.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 με 6 λεπτά. Αφού βράσει το σιρόπι μας περιχύνουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι. Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε.
Tip 1: Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια της πίτας.
Tip 2: Λίγο λίγο το σιρόπι, γιατί αν πέσει πολύ μαζί φεύγει η κρούστα της πίτας και χαλάει η όψη της.
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.